3
min read

Welke conversiecursussen zijn beschikbaar?

Op zie naar een conversie cursus? Maar weet je niet welke? hier hebben we een aantal conversie cursussen voor je op een rij

Het onderschatten van de conversieratio is erg belangrijk voor elke website-eigenaar of webmaster. Dit percentage vertelt u uw verwachtingen te stellen en de impact te meten van het werk, de tijd, de energie en het geld dat u uitgeeft aan uw website en betaalde campagnes.


Zonder goede conversietracking heeft u geen idee van de prestaties van uw website, bestemmingspagina's, e-mailcampagnes en advertentiecampagnes. Voordat u de conversiestatistieken begrijpt, moet u leren hoe u het bijhouden van conversies instelt.


Hoewel er veel aanbieders van analyse, tracking en meting op de markt zijn, zijn Google Tags en Facebook Pixel de meest populaire. U kunt veel nuttige video's, zelfstudies en cursussen vinden over:


 • Hoe u het bijhouden van conversies instelt?
 • Hoe een tag voor het bijhouden van conversies configureren?
 • Hoe een rapport voor het bijhouden van conversies lezen?
 • Hoe te tweaken op basis van conversietrackinggegevens?


In dit artikel hebben we naar onze mening enkele van de beste cursussen voor het bijhouden van conversies op een rij gezet. Je moet deze bekijken en degene kiezen die je het leukst vindt. Onthoud dat, waar u ook gaat om meer te weten te komen over het bijhouden van conversies, u er tijd in moet steken om het te leren - het is uiterst essentieel voor een succesvol online bedrijf.

Laten we vermelden dat er op hun respectieve sites ook veel nuttige bronnen beschikbaar zijn van Google AdSense, Google Tag, Google Analytics en Facebook Pixel over het bijhouden van conversies.


Cursussen voor het bijhouden van conversies op YouTube:

als het gaat om gratis leren, is YouTube als een schatkist. Hier vindt u informatie uit meerdere bronnen over een specifiek onderwerp, en hetzelfde geldt voor het leren over het bijhouden van conversies. Gewoon een snelle zoekopdracht op YouTube en we hebben duizenden tutorials gevonden die je helpen Google-, Bing- en Facebook-advertenties te leren. Google Tag en Facebook Pixel, alles is aanwezig.

Hier zijn een paar tutorials/video's die we het leukst vinden:


 1. Hoe Google Ads Conversion Tracking in 2021 in te stellen (stapsgewijze zelfstudie) door Ivan Mana
 2. Google Ads Conversion Tracking 2020 Tutorial door Loves Data
 3. Google Tag Manager Tutorial door Loves Data channel
 4. Facebook Pixel Conversion Tracking met Google Tag Manager door MeasureSchool


Conversies bijhouden Gerelateerde cursus over Udemy:

In de loop der jaren is Udemy een echt online educatief hulpmiddel geworden. Ze hebben een cursus over bijna alles wat je maar kunt bedenken, en ze geven regelmatig kortingen en bijna 100% korting op aanbiedingen. Om vertrouwd te raken met dit belangrijke onderwerp, raden we de volgende cursussen op Udemy aan.


 1. Advanced Google Tag Manager (GTM) 12+ praktische use cases
 2. Google Tag Manager Pro
 3. Ultieme Google Ads Training 2020: Winst met Pay Per Click
 4. The Ultimate Digital Marketing Cursus 2021: 11 Cursussen in 1


Je moet weten dat we niet aangesloten zijn bij een van deze cursussen of bedrijven, en we maken geen commissie om deze aan u aan te bevelen. We raden u echter aan om zo vroeg mogelijk in uw online provider vertrouwd te raken met 'Conversie-tracking'. Weten wat u met dergelijke nuttige gegevens moet doen, is de sleutel tot succes en kan u helpen slagen en meer geld te verdienen en winstgevender te zijn dan uw concurrentie. Bovendien hebben we zoveel nuttige blogberichten op onze site voor uw referentie en begrip.


Wilt u weten welke conversie je moet kiezen? Of wil je weten wat een goede conversie ratio is?